חזרה לראשי

מג’דרה מאורז עגול/בסמטי מלא ועדשים מונבטות

המצרכים הדרושים לכמות של 6 סועדים:
200 גרם עדשים ירוקות
500 גרם אורז מלא עגול או בסמטי מלא
חבילת כוסברה
3 שיני שום
1 כפית קארי
2 כפות כמון
2 כפיות מלח גס אפור
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
סיר בישול לכמות של 2-3 ליטר
2 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:
משרים במים למשך 8 שעות את העדשים הירוקות (לא להיבהל שהופכות לירוקות). שופכים את המים ומנביטים למשך 3 ימים בקערה/מסננת. יש להרטיב פעם-פעמיים ביום.
משרים למשך שעה עד שמונה שעות את האורז העגול/בסמטי. שוטפים ומיבשים במסננת.
משרים את הכוסברה למשך 10 דקות עם כפית מלח, שוטפים היטב, מיבשים מעל מסננת, ולקוצצים קטן.
קוצצים את השום ומאדים עם שמן זית עד שמזהיב בסיר הבישול.
מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים במשך 3 דקות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה, סוגרים את המכסה, ומבשלים במשך 45 דקות או עד שהנוזלים נספגו והתאדו.
מוסיפים את הכוסברה והעדשים המונבטות בהגשה .

מתכון מאת אביטל סבג

Summary
recipe image
Recipe Name
מג'דרה מאורז עגול/בסמטי מלא ועדשים מונבטות
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)